سفارش تبلیغ
صبا ویژن
دانش بیاموزید و آرامش و بردباری را برای دانش فرا گیرید و از دانشمندان متکبّر نباشید . [امام علی علیه السلام]
لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :4
بازدید دیروز :3
کل بازدید :21507
تعداد کل یاداشته ها : 14
103/9/2
4:18 ص

روش‌شناسی در پاسخگویی به شبهات – 1

توسط: دکتر سید محمد حسینی قزوینی

نقل از سایت:http://www.fetrat.com

  

مقدمه :

 

نکته اول: این کامپیوتر کوچکی که می‌بینید [اشاره به نوت بوک خویش]، نزدیک به 120 هزار جلد کتاب را در خود جای داده است. اگر دنبال مطلبی بگردید، حتی فرصت 2 ثانیه معطل شدن را به شما نمی‌دهد. در کمتر از 2 ثانیه، جواب می‌دهد و آدرس مطلب مورد نظر خود را با جلد و صفحه به شما می‌دهد. این‌چنین امکاناتی در گذشته در اختیار بزرگان ما نبود. الان بعضی دوستان از کشورهای مختلف، سی‌دی‌هایی را در اختیار ما قرار داده‌اند که بیش از 60 هزار جلد کتاب را در خود جای داده است. در سایت‌های مختلف هم میلیون‌ها جلد کتاب وجود دارد.

نکته دوم: هجمه‌ای که امروز علیه شیعه است، در تاریخ سابقه ندارد. مخالفین و دشمنان ما، در رأس‌شان وهابیت، در راستای مخدوش کردن فرهنگ شیعه از تمام امکاناتی و ظرفیت‌ها استفاده می‌کنند. کتاب‌هایی که علیه شیعه نوشته می‌شود، یک پانصدم آن، علیه کفر و مادّی‌گری و صهیونیسم نوشته نمی‌شود. گویا در کشورهای اسلامی، خطر تشیع از خطر کفر بیشتر است. در کشورهای خلیج فارس و عربستان سعودی و سوریه و لبنان و اردن که داعیه اسلامی دارند، ببینید چقدر کتاب علیه شیعه نوشته‌اند و چقدر کتاب علیه کمونیست و مادّی‌گری و صهیونیسم نوشته می‌شود.

نکته سوم: ما در طول این 15 قرن، به ویژه در این 30 سالی که فرصت طلائی در اختیار ما قرار گرفت، آن‌گونه که انتظار می‌رفت، برای اهل بیت (علیهم السلام) کار نکردیم و نیروی ورزیده‌ای که بتواند در برابر مخالفین مقاومت کند و پاسخگو باشد، تربیت نکردیم.

دو سال قبل، از یکی از شبکه‌های ماهواره‌ای شناسنامه‌دار وهابی و ضد شیعه به نام المستقلة که عمدتا از طریق عربستان سعودی ساپورت می‌شود، رئیس شبکه، آقای هاشمی به من زنگ زد و گفت ما می‌خواهیم در رابطه با امام صادق (علیه السلام)، رئیس مذهب شیعه، مناظرات ماهواره‌ای برگزار کنیم و وهابی‌ها، چند نفر را معرفی کردند و هر کس را که حوزه علمیه قم صلاح می‌بیند، معرفی کند تا ما چند جلسه در رابطه با آثار امام صادق (علیه السلام) و حیات و تراث ایشان بحث داشته باشیم. من هم خدمت حضرت آیت الله العظمی سبحانی آمدم و مطلب را گفتم که هم‌چنین فرصتی پیش آمده است و رسما از ما درخواست کردند نیرویی به لندن بفرستیم تا با وهابیت در رابطه با امام صادق (علیه السلام) مناظره داشته باشیم. ایشان هم استقبال کرد. گفتم آنها برای برگزاری مناظره، هزینه‌ای حدود هفتاد میلیون هم از ما خواسته‌اند. وقتی با بعضی از دوستان صحبت کردیم، در مدت یک هفته، آن هفتاد میلیون تومان را آماده کردیم و به حضرت آیت الله العظمی سبحانی گفتم پولش آماده است و آماده کردن نیرویش با شماست. با حضرت آیت الله میلانی جلسه داشتیم و حضرت آیت الله العظمی سبحانی و کورانی و دیگران هم بودند و یکی از اساتید عرب‌زبان را انتخاب کردند و بنده هم رفتم بلیط رفت و برگشت سفر به لندن را به مبلغ800 هزار تومان خریدم. حضرت آیت الله العظمی سبحانی فرمودند قبل از این‌که این بزرگوار برود، ما باید با ایشان صحبت بکنیم و ببینیم آیا می‌تواند؟ ما هم در این زمینه تلاش کردیم و تمام سوالاتی را که آنها می‌خواستند در این مناظره بپرسند، آماده کردیم و در اختیار آنها قرار دادیم. به منزل حضرت آیت الله العظمی میلانی رفتیم و ایشان هم چند سوال از این بزرگوار کردند و دیدیم نسبت به ایشان سرد شدند و فرمودند استخاره کنیم و اگر کسی را نفرستیم، بهتر از این است که ایشان را بفرستیم و آبروی حوزه برود. استخاره کردیم و خیلی بد آمد. ما هم با یک دنیا بغض و چشمانی اشک‌آلود، رفتیم بلیط‌ها را پس دادیم.

عزیزان! این مصیبت و مشکل ماست.

روزی حضرت آیت الله العظمی سبحانی منزل ما بود و پخش زنده شبکه المستقلة را می‌دیدیم که یکی از وهابی‌ها را از ریاض فرستاده بودند که پاسخگویی به شبهات ابن‌تیمیه داشته باشد. یک نفر زنگ زد و شبهه را مطرح کرد و آن وهابی هم با ذکر نام کتاب و جلد و صفحه، سوال را زیبا پاسخ داد. نفراتی دیگر از آمریکا و بغداد و بحرین زنگ زدند و جواب داد و خیلی حضور ذهن دقیقی داشت و با ذکر جلد و صفحه، پاسخ می‌داد. حضرت آیت الله العظمی، محکم روی زانوی خود زد و به من فرمود:

آیا ما توانسته‌ایم در حوزه، مانند ایشان را تربیت کنیم که در ماهواره، به این شکل از اهل بیت (علیهم السلام) دفاع کند.

من، آن لحظه و احساسات حضرت آیت الله العظمی سبحانی را به هیچ‌وجه فراموش نمی‌کنم که با یک احساساتی این تعبیر را فرمودند که رگ‌های من به لرزه افتاده بود.

لذا، عزیزان! اعتراف به کوتاهی، خودش نوعی شجاعت است. توجه داشته باشید که در طول این 30 سال، حتی در مراکز تخصصی هم نیروی توانمندی که بتواند در عرصه بین المللی و ماهواره و اینترنت، از اهل بیت (علیهم السلام) دفاع کند، نتوانسته‌ایم تربیت کنیم یا به فکرش نبودیم. اگر کسی به صورت خودجوش، مسائلی را انجام داد، مربوط به خودش بود. وگرنه، برنامه‌ریزی‌ای که بتوانیم نیروهای ورزیده‌ای را برای بحث و مناظره و پاسخگویی به شبهات مطرح کنیم، این‌چنین مرکزی را در طول این 30 سال، بنده نشنیده‌ام که داشته باشیم و خبر ندارم.

ادامه دارد....


91/2/26::: 10:56 ص
نظر()